O Fundacji O. Mindfulness

Fundacja O.
uwa┼╝no┼Ť─ç, wsp├│┼éczucie, ┼╝yczliwo┼Ť─ç
"Everybody is welcome"

Fundacja O. Mindfulness dla dzieci, m┼éodzie┼╝y i doros┼éych w zdrowiu, rozwoju i edukacji powsta┼éa z ch─Öci dzielenia si─Ö tym co da┼éa nam natura oraz tym, czego nauczy_┼Ťmy si─Ö i wci─ů┼╝ uczymy przez lata praktyki uwa┼╝no┼Ťci oraz studiowania r├│┼╝nych podej┼Ť─ç. Do┼Ťwiadczy┼éy┼Ťmy r├│wnie┼╝ wiele dobroci i hojno┼Ťci od ludzi nam znanych oraz tych ┼Ťwie┼╝o poznanych i chcemy “podawa─ç dalej” (pay it forward) to co otrzyma┼éy┼Ťmy w darze.

W Fundacji O. mo┼╝esz skorzysta─ç z dobrodziejstw jakie niesie mindfulness podczas trening├│w, kurs├│w, szkole┼ä i innych wydarze┼ä w r├│┼╝nych podej┼Ťciach uwa┼╝no┼Ťci dla dzieci, m┼éodzie┼╝y i doros┼éych, m.in.:

• Eline Snel,┬áautorki ksi─ů┼╝ek “Uwa┼╝no┼Ť─ç i spok├│j ┼╝abki”, “Moja supermoc”, “Uwa┼╝no┼Ť─ç i spok├│j ma┼éej ┼╝abki”, “Daj przestrze┼ä… i b─ůd┼║ blisko”, “Uwa┼╝no┼Ť─ç i spok├│j ma┼éej ┼╝abki” (Holandia),
  • dr. Christophera Willarda, autora ksi─ůzek “Alfabetodechy, ABC uwa┼╝nego oddychania”, “Rosn─Ö z uwa┼╝no┼Ťci─ů” (USA)
  • dr Heather Grace-Bond czyli kursie MBLC-YA┬á -kursie ┼╝ycia opartym na uwa┼╝no┼Ťci dla nastolatk├│w i m┼éodych adolescent├│w (Wielka Brytania)
  • Mindful Schools dla dzieci i m┼éodzie┼╝y (USA),
  • MBSR czyli Mindfulness Based Stress Reduction, USA,
  • MBLC czyli Mindfulness Based Living Course, Wielka Brytania,
    • oraz
  • Porozumienia bez Przemocy (NVC) wg Marshalla Rosenberga
Na codzie┼ä mo┼╝esz nas spotka─ç podczas kurs├│w i warsztat├│w uwa┼╝no┼Ťci, kt├│re prowadzimy z dzie─çmi, m┼éodzie┼╝─ů i doros┼éymi oraz warsztatach skierowanych do specjalist├│w pracuj─ůcych z dzie─çmi – nauczycieli, psycholog├│w, psychoterapeut├│w, a tak┼╝e rodzic├│w.

Dzielimy si─Ö tak┼╝e swoj─ů wiedz─ů podczas rad pedogogicznych, konferencji, webinar├│w oraz podczas t┼éumaczenia i redakcji merytorycznej ksi─ů┼╝ek o tematyce mindfulness dla dzieci i m┼éodzie┼╝y.

Je┼Ťli czas na to pozwala – je┼║dzimy po ca┼éej Polsce by dzieli─ç si─Ö tym co w mindfulness najlepsze – uwa┼╝no┼Ťci─ů w praktyce ­čĺÜ

Poznajmy si─Ö bli┼╝ej